Кметът на Маями Франсис Суарес отпада от надпреварата за Републиканската партия през 2024 г.

...
Кметът на Маями Франсис Суарес обяви във вторник, че преустановява дългосрочната
Коментари Харесай

Кметът на Маями Франсис Суарес обяви във вторник, че преустановява дългосрочната си надпревара за президент на републиканците през 2024 г., след като не успя да влезе в дебата за републиканската партия миналата седмица.< /p>

В съобщение от вторник Суарес каза, че „да се кандидатирам за президент е най-голямата чест в живота ми“. Той също така обеща да продължи да „усилва гласовете на испаноговорящата общност – най-бързо растящата избирателна група в нашата страна.“

„Левицата е приемала испаноговорящите за даденост твърде дълго и това не е изненада, че толкова много хора намират дом в консервативното движение на Америка“, каза Суарес. „Нашата партия трябва да продължи да прави повече, за да включи и привлече тази жизнена общност, която вярва в основните ценности на нашата страна: вяра, семейство, упорит труд и свобода. По-млади гласоподаватели, независими, градски гласоподаватели и жени от предградията – всички, които съм носел предишни избори - наред с други, трябва да намери удобен дом в Републиканската партия и нейните политики."

Суарес е първият републиканец, който отпадна от надпреварата през 2024 г.

Суарес обяви преди дебата, че се е класирал за него, като е изпълнил изискванията за гласуване и дарителския праг, твърдейки, че е получил дарения от „почти 50 000“, доста над изискването на партията от 40 000. Той също така подписа обещанието на Републиканския национален комитет (RNC) да подкрепи кандидата, който спечели номинацията.

Но скоро след обявяването му, служител на RNC, запознат с планирането на дебата, каза, че Суарес не е бил сертифициран като участник в дебата.

По-късно той призна по време на интервю за Fox News , че той изоставаше с „едно национално допитване или едно щатско допитване“. По-рано той беше казал, че ако даден кандидат не достигне етапа на дебата, той трябва да отпадне.

Суарес, който е американец от кубински произход, представи своята кандидатура въз основа на досегашния си опит като кмет на Маями, позиция на непълен работен ден, която заема от 2017 г., когато работеше като адвокат във фирма в Маями . Работата на кмета на града е по-ограничена от тази на кмета на окръг Маями-Дейд. Суарес, адвокат по недвижими имоти, също е служил в комисията на град Маями от 2009-2017 г.

Откакто обяви кандидатурата си през юли, Суарес се фокусира върху теми, свързани с икономиката и кризата на южната граница на САЩ, която той посети в началото на август. Там той разкри план, предлагащ инвестиции в страните от Латинска Америка, за да помогне за разрешаването на имиграционната криза.

Суарес, единственият латиноамериканец в надпреварата, беше един от тримата кандидати, които не успяха да се класират за етапа на дебата. Лари Елдър и Пери Джонсън, другите двама, казаха, че ще предприемат „правни действия срещу RNC“ относно процеса на квалификация на дебата.

Арън Наваро допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР